”Eu am cerut deja, e un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finanțe, cu câțiva experți din mediul economic din România, care cunosc situația și vreau sã găsim toate mijloacele prin care vânzarea de terenuri să se facă în așa fel încât să fie favorizate comunitățile locale în utilizarea terenurilor. Pentru mine, terenul agricol este într-adevăr un bun care se comercializează după niște reguli europene, dar este și un patrimoniu național, un patrimoniu local pentru comunitățile respective în această situație”, a afirmat Dacian Cioloș.
El a mai spus că există și alte state UE care, respectând regulamentele europene, introduc reguli prin care să se asigure că de această resursă beneficiază în primul rând comunității locale și în primul rând fermele familiale.
„Ăsta e obiectivul nostru. Deci într-adevăr, așa cum fac și alte state membre, respectând regulamentele europene, vreau să venim cu un cadru mult mai clar și mai restrictiv în ceea ce privește comercializarea terenurilor, restrictiv pentru cei care vor să facă speculă cu terenul agricol, și condiții mult mai favorabile pentru cei care vor să îl foloseascã pentru dezvoltare locală, la nivelul comunităților”, a conchis Cioloș.